Продавець Інтернет-магазин "Вилка" розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
839 відгуків
Мінімальна сума замовлення на сайті становить 1000 гривень

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 20.06).

Інтернет-магазин "Вилка"
Контакти
Інтернет-магазин "Вилка"Ігор, Олена, Анастасія
ул. Рижская, 5, Запоріжжя, Україна
+380 (95) 070-30-48
+380 (68) 212-88-48
+380950703048
+380 (95) 070-30-48
+380 (68) 212-88-48

Як вибрати каструлю для універсального користування?

Як вибрати каструлю для універсального користування?

Зовсім не маловагою роль відіграє вибір каструлі в процесі приготування тієї чи іншої страви. У цій статті ми разом із вами порівняємо сім основних видів каструль, і з'ясуємо, яку з них можна сміливо назвати — універсальною.

Отже, розпочнемо.

Каструля емальована.

Прекрасно підійде для приготування різних супів, гарнірів, компотів. Головною перевагою є її легкість, оскільки в ній швидко закипає вода, її можна зберігати в холодильнику, позаяк емаль оберігає її від окиснення та солей металу. Мінуси цієї каструлі полягають у тому, що її покриття дуже крихке, а тому й не довговічне, її не можна мити абразивами та кислотовмісними розчинами, як-от лимонна кислота або оцет, щоб не зіпсувати емаль. Щойно емаль із вашої каструлі збилася, відкритий метал, почне віддавати шкідливі для здоров'я солі. Також емальована каструля не підійде для приготування варення або ж сиропу.

Алюмінієва каструля без покриття

Головними плюсами такої каструлі є її дешевина, вона легка та швидко нагрівається. Прекрасно підходить для кип'ятіння молока, макаронів, пельменів, варіння яєць. Мінусами такої каструлі є, деформація і втрата кольору, така каструля може змінювати смак їжі через властивості алюмінію вступати в реакцію з кислотами та лугом, також алюміній виділяє токсичні солі металу, у дуже малих дозах, які з плином часу накопичуються в організмі. Не підходить для варіння дитячих і дієтичних страв, приготування таких страв, як-от плов, а також кислих продуктів.

Чавунна каструля

Чавунна каструля має низку великих полюсів, це її довговічність, безпека, навіть певною мірою вона корисна тим, що віддає в малих дозах залізо. Також чавун має натуральне антипригарне покриття,  , яка формується з олії, що увібрався в пористе дно чавуну. Страви в такій каструлі довго не остигають і виходять смачними завдяки пористості матеріалу. Чавунна каструля підходить для приготування страв у духовці, для тушкування, смаження, запікання, варіння.

Мінусами її можна назвати важку вагу, їх у жодному разі не можна мити в посудомийній машині, вони довго нагріваються, також у них не можна зберігати їжу та залишати воду, оскільки чавун починає іржавіти.

Каструля з антипригарним тефлоновим покриттям

Плюсами такої каструлі є те, що вона швидко нагрівається і практично не потребує використання олії. Каструля ідеально підійде для приготування дієтичних страв. Мінусами є те, що як тільки тефлонове покриття пошкоджується, така каструля стає шкідливою для здоров'я, оскільки їжа в процесі приготування вбиратиме канцерогенні токсичні гази. Тефлонове покриття може слугувати вам усього лише один рік, навіть за найдобрішого використання.

Каструля з жароміцної/вогнетривкої кераміки

Така каструля абсолютно нешкідлива й екологічна для здоров'я, тому в ній можна сміливо зберігати їжу в холодильнику. Така каструля не змінює смак їжі. Не має схильності до підгоряння, вона довго утримує тепло приготованої їжі. Прекрасно підійде для тушкування овочів, приготування різного роду рагу або спекотного, дичини, також у ній можна запікати страви в духовці.

Мінусами такої каструлі є її крихкість, кераміка може тріснути від падіння, боїться подряпин від металевих приладів і миття абразивними речовинами. Щойно глазур (верхнє покриття) протирається, їжа в каструлі починає підгоряти, а ємність вбирає жир, який ускладнює її чищення. Варто пам'ятати, що не можна опускати гарячу каструлю, відразу після приготування їжі в холодну воду, або ставити на вогонь посуд тільки витягнуту з холодильника. Оскільки від різких перепадів температур вона може дати тріщину або взагалі луснути.

Каструля з вогнетривкого/ жароміцного скла

Таку каструлю ви сміливо можете поставити відразу на сервірований стіл, оскільки вона має приємний вигляд і безпечна для здоров'я. Каструля з такого матеріалу не схильна до підгоряння, легка в догляді, її можна мити в посудомийній машині, прекрасно підійде для запікання страв у духовці та зберігання їжі в холодильнику, довго зберігає тепло приготованої їжі. Каструля підійде для варіння гарнірів, каш, супів і компотів. Але таку каструлю не можна ставити на газову конфорку без розсікача вогню, вона дуже тендітна та може розбитися від падіння й різкого перепаду температури. Така каструля погано підійде для тушкування та смаження.

Каструля з неіржавкої стали

Така каструля практично ідеальна, вона ударостійка, зносостійка, довговічна, не дряпається, не б'ється, рівномірно прогрівається. Вона практична у використанні, її можна чистити металевими губками та грубими абразивними речовинами. Підходить для приготування будь-яких страв, але більше для варіння та тушкування. Мінусами такої каструлі є те, що згодом вона тьмяніє на дні, з'являються незмивні плями та розводи, нагрівається повільно.

Інтернет-магазин vilkaopt.com.ua рекомендує вибирати каструлю з товстішими стінками, з якого б матеріалу не була виготовлена місткість. Також добру каструлю можна розпізнати за кришкою, вона має щільно «сидіти», а не падати під час нахилу. У гарної каструлі ручки мають бути прикручені, а не приварені. Менеджери магазину «Вилка» завжди перевіряють каструлі на наявність будь-яких дефектів, тому придбати в нашому магазині бракований продукт зводиться до нуля. Менеджери нашого магазину допоможуть вам зробити правильний вибір.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner